Varen en verhuur

Vrijwel wekelijks in de periode mei t/m oktober kunt u meevaren op elke donderdagmiddag 14.00 u en in juli en augustus ook de -avond 19.00 u, vanaf de sluis ZZ in Makkum. Individuele gasten en kleine groepen (max 12 personen) kunnen zich op deze dagen aanmelden voor een zeiltocht van ca 2,5 uur.

Kosten: volwassenen € 20.00 pp, jeugdigen 6-15 jr € 10,00 pp , < 6 jr gratis.

De vaart gaat door bij deelname minimaal 4 personen en goed vaarweer.

Boekingen en kaartverkoop: “Silerswaar” Markt 19, 8754CM Makkum, 0515-230333, info@silerswaar, of aan de steiger bij de schipper.

In de zomermaanden worden, bij gunstig tij, zeehondenvaarten naar het wad gemaakt. Let op het bord aan de haven of vraag bij Silerswaar..

Soms is de Blazer op reis naar een van de vele evenementen: dan is zij niet op donderdag beschikbaar. Incidenteel kunt u dan een heen of terugreis meemaken. Zie”evenementen” .
 
U kunt de Blazer TX33 ook met uw groep huren, voor een vaartocht incl. schipper en maten, maximaal 12 personen voor een dag of een dagdeel. Is uw groep groter dan 12 personen dan kunnen wij zorgen voor meer traditionele schepen. De kosten bedragen € 300 voor 1 dagdeel en € 600 voor 2 dagdelen en mede afhankelijk van uw wensen. Bij een geschikt tijdstip van laagwater is een trip naar het WAD mogelijk bijv. om zeehonden te kijken. Nadere informatie www.hetfriesehart.nl – info@hetfriesehart.nl of info@tx33.nl.
De Blazer TX33 vaart met een vrijwillige bemanning van ervaren zeilers. De schippers zijn bevoegd om met de Blazer te varen. ( Gerard Jansen, Rob Leemans, Geert Dijkstra,Rolf Gerssen).
De Blazer is oorspronkelijk uitgerust. ( de sanitaire en andere voorzieningen zijn beperkt) De opbrengst komt geheel ten goede aan het onderhoud van de Blazer.
Meer informatie over de Blazer TX33 via info@tx33.nl. Boekingen en informatie over meevaren en verhuur: Het Friese Hart, www.hetfriesehart.nl, info@hetfriesehart.nl