Vrijwilligers

De TX33 heeft ongeveer 40 enthousiaste vrijwilligers met verschillende functies. Een aantal van hen zijn schipper. Zij zijn in het bezit van de wettelijk vereiste vaarbewijzen. De overige vrijwilligers zijn zeilmaat. Zij vormen eveneens de bemanning van het schip tijdens de zeiltochten. Het onderhoud van het schip wordt zo veel als mogelijk door de vrijwilligers gedaan.

Vrijwilliger worden? Stuur dan een email naar het bestuur van de Stichting Behoud Blazer TX33 via email: blazertx33@gmail.com

Hoe verder na de aanmelding als kandidaat-vrijwilliger: Een kandidaat-vrijwilliger vaart eerst een een aantal keren als gast (van de stichting) mee. Daardoor wordt vrijblijvend zeilervaring opgedaan en leert de kandidaat het schip, de stuurman en enkele vrijwilligers kennen. De aanwezige schipper en vrijwilligers maken hun mening kenbaar of de kandidaat-vrijwilliger wat hun betreft welkom is. Vervolgens wordt het voorstel over de kandidatuur ingebracht in het bestuur op basis waarvan het bestuur een besluit neemt. Het bestuur heet daarna de kandidaat-vrijwilliger formeel ‘welkom aan boord van de TX33’. Degene die de nieuwe vrijwilliger heeft ingebracht wordt in deze periode min of meer beschouwd als zijn/haar begeleider.